Agilt arbejde er meget andet end programmering og teknik

Arbejde agilt

Den omfattende digitalisering af Danmark har resulteret i ændringer på næsten alle områder af virksomhedskulturen. De hurtigere processer vi opnår gennem den tekniske udvikling, giver mange virksomheder den udfordring at de skal tilpasse sig konstant skiftende krav. Svaret er: agilt arbejde.

Hvad er agilt arbejde?

Ordet “agil” betyder bare bevægelig eller smidig. At være agil betyder dermed at man er istand til at tilpasse sig så fleksibelt som muligt, til de hastigt skiftende krav til forskellige forandringer. I arbejdslivet skal alle medarbejdere og ledere være i stand til at reagere på nye krav og ønsker, uden at miste overblikket over tingene og uden at formindske produktiviteten.

Hvorfor arbejde agilt?

Udviklingen hen imod at være en agil organisation, kræver erfaring, øvelse og tid. Processen er det værd, fordi det at arbejde agilt, smidigt, betyder at du ender med at arbejde mere effektivt, hvilket er en fordel for både ansatte og arbejdsgivere. Når man mærker at det er nemmere og hurtigere at udføre sine opgaver, så bliver man endnu mere effektiv. Det er en stor tilfredsstillelse at kunne gå hjem fra arbejde og vide at man har været super effektiv.

Og at arbejde smidigt betyder også konstant tilpasning, f.eks. tilpasning til ændrede kundebehov, markedssituationer og den konstante tekniske udvikling.

Der er ikke nogen skabelon til agilt arbejde. Der er snarere forskellige måder, hvorpå folk kan arbejde i et team på en sådan måde, at de frit udvikler deres potentiale og bidrager effektivt og motiveret til virksomhedens succes. Den smidige måde at arbejde på er på ingen måde bare rettet mod medarbejderens behov. Kunden og dennes ønsker er inkluderet i udviklingsprocesserne meget tidligere. Produktjusteringer og forbedringer implementeres mere smidigt og meget hurtigere.

Agilt udstyr

Kan man købe sig agil? Nej, naturligvis ikke. Man kan dog indrette sin arbejdsplads så den understøtter den agile tankegang og gør dig mere fleksibel i hverdagen.

Vi arbejder oftere i projekter og måske flere projekter på én gang. Det betyder at vi hele tiden bevæger os, vi taler med kolleger andre steder i bygningen eller i verden og vi omstiller os hele tiden, for at komme frem til resultater. Vi bliver mere bevægelige.

Når vi skal bevæge os rundt i firmaet er det praktisk at kunne tage sit udstyr med. Computeren og alle de småting der følger med, skal være nemt at flytte rundt på. I dag sidder du og arbejder med Trine i marketing og i morgen er du hos Jonas i IT. Og hver gang du flytter dig, så flytter dine ting med. Derfor er det vigtigt at du er mobil.

Vores tyske partner Sigel producerer en smart og sikker “rulle-marie” du kan tage mig dig overalt, også med hjem! Samtidigt laver de også en prisbelønnet, agil, whiteboard på hjul som også kan bruges til opslagstavle med tegnestifter, hvis det er hvad i har brug for.

Fælles for Sigels smarte produkter er, at de er nemme at flytte rundt med, gode at arbejde på og lækkert designede. Vi har dem!

Ingen kommentarer til

Agilt arbejde er meget andet end programmering og teknik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *